MNP Haberdasher Aske’s Sports Complex

The Haberdashers’ Aske’s Boys School

A 44m, double-curved ‘wave’ roof brings this dramatic sports complex to life.

44m span double curved Westok cellular beams form the wave-shaped profile for this new sports complex. The steel framed building on a piled foundation includes an 8 lane swimming pool with adjustable floor, a gymnasium, squash courts, changing rooms, dance studios, climbing wall, indoor basketball court, café and teaching rooms. The entrance hall welcomes students with a feature curved scissor staircase.

The project required a detailed understanding of the existing sites infrastructure and SUDs strategy as we engineered a 1km long pumped drainage system carefully designed to backwash the pool during off peak times.  The project was designed using integrated 3d Tekla and Revit software, which allowed the team to walk through the building and carry out clash detection.

Location
Elstree, Hertfordshire
Client
The Haberdashers' Aske's Boys' School Foundation
Architect / Partner
BHM Architects
MNP Haberdasher Aske’s Sports Complex

MNP Haberdasher Aske’s Sports Complex

MNP Haberdasher Aske’s Sports Complex


EdCity

An ambitious new mixed-use development with a focus on education

Fulham FC

Extensive works to enhance Fulham FC’s training facility.

Emanuel School

Stunning new spaces for a growing independent school

University College London Wilkins Terrace

A new collegiate courtyard terrace above an existing service yard to the rear of the Grade 1 listed Wilkins Building