Stockwell Primary School, Lambeth
ImageLib_3_503_468x312_468x312.JPG ImageLib_3_504_468x312_468x312.JPG ImageLib_3_505_468x312_468x312.JPG ImageLib_3_506_468x312_468x312.JPG
Location:
London SW9
Client:
London Borough of Lambeth
Architect:

ECD Architects

Project Manager:
Value:
c. 4m
Background:

The Victorian building at Stockwell Primary School is being extended from 2-form to 3-form entry, to accommodate nine new classrooms and a new nursery. The three-storey steel frame extension rests on piled foundations and includes composite concrete-slab floors.


As active participants in the design-and-build team working with main contractor Breyer Group PLC, Mason Navarro Pledge applied practical experience of primary school construction to enhance the design using integrated 3D design and modelling (BIM). This resulted in savings of over 20% of total steel material costs, plus time and cost savings elsewhere in the project.


As well as structural engineering, MNP carried surveys and civil engineering to support design recommendations on this project, which aims to meet the BREEAM ‘Very Good’ rating.


Framework designs and sequencing needed to take into account very limited access to this site, which is enclosed on all sides.

Status: